Een foto van Zieuwent
Nieuws

Zieuwent eerste dorp met elektrische deelauto

5 september 2016

Vanaf vrijdag 9 september beschikt Zieuwent over een elektrische deelauto van MobielGedeeld! Op die dag presenteert Zieuwent de Volkswagen E-Up aan haar bewoners. Dat gebeurt tijdens een informatieve en feestelijke happening op het dorpsplein. Wethouder Hoitink verricht de openingshandeling. Daarmee is Zieuwent het eerste dorp binnen de pilot sociaal autodelen waar bewoners de beschikking krijgen over een volledig elektrische deelauto!

Het initiatief voor de deelauto komt van Zonnig Zieuwent, MobielGedeeld en Zieuwents Belang. Dankzij een eenmalige bijdrage van de gemeente Oost Gelre is er afgelopen week een dubbele laadpaal geplaatst op het dorpsplein.

MobielGedeeld: voor mensen met én zonder rijbewijs
Iedereen kan lid worden van MobielGedeeld. Ook mensen die niet zelf een auto kunnen besturen. Zij worden gereden door vrienden, familie of vrijwilligers uit de buurt of de omgeving. Daarnaast is MobielGedeeld een goed alternatief voor de tweede auto of een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Geschikt dus voor jong en oud! Bovendien biedt het kwetsbare groepen toegang tot betaalbare deur-tot-deur mobiliteit.

Hoe werkt MobielGedeeld?
MobielGedeeld werkt met een lidmaatschap. Iedereen kan lid worden. Ook mensen die niet zelf een auto kunnen besturen. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden. Leden krijgen een persoonlijk pasje. Heb je de auto nodig, dan kun je hem reserveren. Dat kan via een online agenda (via smartphone, tablet of computer) of via het servicenummer van MobielGedeeld (024 8200321).

Gedeelde kosten
Aan het lidmaatschap zelf zijn geen kosten verbonden. Je betaalt slechts voor het gebruik van de auto. De all-in ritprijzen zijn tijdens de pilot: € 1,10 per uur en € 0,20 per kilometer. Daarmee wordt dat ritje naar de markt in Doetinchem of naar het ziekenhuis in Winterswijk ineens heel betaalbaar. Als je met meerdere passagiers rijdt, deel je de ritprijs met de andere passagiers (split billing). Een vrijwillig bestuurder betaalt uiteraard niet mee.

Inschrijven kan via www.mobielgedeeld.nl/inschrijven
Vroege inschrijvers krijgen de eerste € 7,50 aan ritkosten gesponsord door de Provincie Gelderland.

Gratis proefperiode van tot 23 september
De elektrische deelauto van MobielGedeeld is een absolute sensatie om in te rijden! Na inschrijving kun je de deelauto van 9 tot 23 september helemaal gratis gebruiken en proberen.

Feestelijke onthulling Volkswagen E-Up
Voor inwoners Zieuwent en andere belangstellenden
Datum:           Vrijdag 9 september
Tijd:                 12.00 uur
Locatie:          dorpsplein Zieuwent

Je bent van harte welkom!

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met MobielGedeeld via telefoon (024) 82 00 321 of e-mail: info@mobielgedeeld.nl. Je kunt ook lokaal contact opnemen via info@zonnigzieuwent.nl.

foto auto HWP