Een foto van Zieuwent
Nieuws

September start vraagbundeling glasvezel

22 augustus 2016
Bewoners buitengebied kunnen zich vanaf 29 september aanmelden.
Vanaf 29 september gaat in het buitengebied de vraagbundeling voor de aanleg van glasvezel van start. Inwoners kunnen zich dan aanmelden en alvast een abonnement kiezen. In oktober zijn er nog informatieavonden. Naast het buitengebied onderzoekt CIF nu ook of bedrijventerreinen en recreatieparken meegenomen worden in de aanleg.

Aanvankelijk zou de vraagbundeling eind augustus starten. Maar CIF geeft aan meer tijd nodig te hebben om zowel de vraagbundeling als de aanleg goed voor te bereiden. De ervaringen die CIF in andere gemeenten heeft opgedaan spelen daarin ook een rol. Uiteindelijk hebben zowel CIF als gemeenten maar één doel: zorgen dat 50% van de bewoners van het buitengebied glasvezel afneemt. De startdatum is nu definitief gezet op 29 september. Op basis van de voorbereiding, waarin CIF, gemeente en dorpsbelangorganisaties samen optrekken is er alle vertrouwen dat die 50% gehaald wordt.

Oost Gelre en Aalten trekken samen op

Oost Gelre vormt samen met Aalten één gebied wat betreft de vraagbundeling en de aanleg. Eind september begint dus in beide gemeenten de vraagbundeling in het buitengebied. Inwoners kunnen dan kiezen uit een aantal providers om hun abonnement af te nemen. Naast het abonnement voor internet, televisie en/of telefoon betalen abonnees in het buitengebied een vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand voor het gebruik van glasvezel.

Brief en informatiebijeenkomsten

Vanaf 29 september tot 19 december 2016 kunnen de abonnementen worden afgesloten bij een van de aanbieders. Kort voor de start van de campagne krijgen de betrokken inwoners een brief met uitleg en de data van informatieavonden in de buurt. De twee algemene informatieavonden zijn in de week van 24 tot 28 oktober, twee in Aalten en twee in Oost Gelre. CIF werkt daarin nauw samen met de dorpsbelangenorganisaties. Meer informatie over glasvezel in het buitengebied vindt u op www.glasvezelbuitenaf.nl.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang, dan kun u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Dit kan middels een mail naar glasvezel@oostgelre.nl. Daar kunt u ook terecht met vragen. U mag ook bellen naar (0544) 39 35 52.

Ambassadeurs

Zieuwents Belang zoekt nog een aantal ambassadeurs die willen helpen om de aansluitgrens van 50% te halen. Is dit iets voor u? stuur dan een email naar info@zieuwentsbelang.nl en wij nemen contact met u op.

Glasvezel verkooppunt

Zieuwent heeft in de persoon van Patric Nijenhuis een eigen plaatselijk glasvezel verkooppunt. Hier kunnen zowel bedrijven als particulieren vanaf 29 september terecht voor alle vragen. Daarnaast zal Patric Nijenhuis inloopdagen houden om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Meer informatie kunt u nu al vinden op de website: www.nijenhuis-ict.com

 

glasvezelkabel