Een foto van Zieuwent
Nieuws

Ruimtelijke verkenning wonen Zieuwent

2 juli 2019

Op 27 juni j.l. vond de informatiebijeenkomst betreft de ruimtelijke verkenning wonen kleine kernen plaats bij ’t Zwaantje te Lichtenvoorde. Alle kleine kernen presenteerden hier samen met de gemeente de plannen voor de ruimtelijke verkenning om woningbouw te realiseren op korte termijn (2019 – 2025).

We hebben velen van jullie die avond al kunnen spreken maar ook velen nog niet. Daarom willen wij toch graag een inloopavond voor alle Zieuwentenaren organiseren om de kaart met de ruimtelijke verkenning te bekijken en ons vragen te stellen over de aangewezen gebieden. Wij zijn van mening dat we samen met jullie input tot een mooier resultaat kunnen komen dan er nu al ligt zodat we snel kunnen gaan beginnen om eindelijk woningbouw te realiseren in Zieuwent voor zowel jong als oud. Hieronder is de visiekaart al vast getoond maar wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet volledig is en dat je nog altijd met vragen rondloopt.

Op 10 juli van 19:00 – 20:30 kun je al deze vragen stellen. We zitten dan in het oude café van ’t Witte Paard. Ook kun je dan eventuele feedback opschrijven zodat wij dit door kunnen geven aan de gemeente. Wil je die opmerkingen nu al plaatsen? Mail dan naar kleinekernen@oostgelre.nl uiteraard ovv ruimtelijke verkenning Zieuwent. Reageren kan tot 1 augustus. Daarna gaat de gemeente met de plannen aan de slag om ze definitief te maken.

Een speciale oproep aan de bewoners aan de Waareise. Zoals jullie zien staat het sportveld aangemerkt als mogelijk bouwlocatie voor laagbouw in een parkachtige setting. Wij begrijpen dat dit vragen oproept en willen jullie daarom speciaal uitnodigen 10 juli aanwezig te zijn zodat we jullie mening ook kunnen horen.

Daarnaast ook een oproep aan alle woningzoekenden (jong & oud). Kom vooral naar deze avond zodat wij een duidelijk signaal naar de gemeente kunnen geven dat we snel en gepast moeten gaan bouwen zodat jullie allemaal in ons geliefde Zieuwent kunnen (blijven) wonen.