Een foto van Zieuwent
Nieuws

Provinciale subsidie voor prachtig initiatief aan De Waareise in Zieuwent!

26 april 2017

Zieuwent is binnenkort weer een mooie plek rijker. Een actieve groep betrokkenen uit het dorp heeft zich sterk gemaakt voor de verbetering van het gebied rondom De Waareise. Daar is het projectplan ‘Jong en oud, samen naar buiten!’ uit ontstaan. De Provincie Gelderland heeft inmiddels subsidie beschikbaar gesteld. Deze zomer start de uitvoering!

De aanleiding voor het plan is de herinrichting van de Zegendijk. Hierbij koppelt de gemeente het regenwater af. Via een wadi (een bodempassage) zakt het regenwater straks in de grond. Dit voorkomt problemen met water op straat. De openbare ruimte is zo beter ingericht op de gevolgen van klimaatverandering.

Van kale wadi naar een plek om elkaar te ontmoeten!
Samen met de buurt keek de gemeente daarna naar het straatbeeld en een goede plek voor de wadi. De betrokkenheid was groot. Door de aanleg van de wadi ontstonden ook veel kansen. Volgens veel deelnemers aan de werkgroep kon de wadi en het aansluitend gebied ook een ontmoetingsplek worden. Met elkaar bedachten ze een plek om samen te spelen, van elkaar te leren, elkaar te respecteren en samen te werken. Met ruimte voor een bijen-, vlinder-, bloemen-, moes- én pluktuin. Een fantastische plek om leuke activiteiten te organiseren!

Veel steun uit Zieuwent!
Het plan ontstond uit een samenwerking van verschillende partijen. In het bijzonder noemen we de inzet van de werkgroep die bestaat uit:
* Teun Wassink (directeur St Jozefschool)
* Kim Schreurs (Stichting Speelvoorziening Zieuwent en bewoonster Zegendijk)
* Merijn Hulzink (Stichting Jong Nederland en bewoner Waareise)
* Angela Krabbenborg (Zieuwents Belang)

Subsidie van de provinciet
Het project heeft nu al een positieve invloed op de leefbaarheid en de sociale samenhang in Zieuwent. De provincie waardeert het plan met een subsidie van €24.890,06. Dit bedrag stelt zij beschikbaar via de regeling ‘Samen werken aan leefbaarheid’.

Mooi voorbeeld van samenwerking!
Door het toekennen van de subsidie, kan de uitvoering van start! De wadi wordt deze zomer gegraven. Vanaf september volgt de inrichting. Twee keer per jaar – tijdens de Burendag en tijdens NLdoet – gaan vrijwilligers samen de plek onderhouden. Het project is een mooi voorbeeld van samenwerking in Oost Gelre. Hiermee wil Zieuwent ook andere initiatiefnemers inspireren om de handen uit de mouwen te steken!