Een foto van Zieuwent
Nieuws

Mobiliteitspool: rolstoel en duofiets voor Zieuwent

13 juni 2017

Donderdag 15 juni, om 11.00 uur, is de officiële aftrap van de mobiliteitspool in Zieuwent door wethouder Jos Hoenderboom. De gemeente Oost Gelre stelt vanaf die datum een rolstoel en een duofiets beschikbaar aan Zieuwent. De rolstoel en duofiets zijn bedoeld om tijdelijk uit te lenen aan inwoners die een beperking hebben bij het lopen. Bijvoorbeeld om een dagje te gaan winkelen of voor een uitstapje of gezellig fietstochtje. De rolstoel krijgt een plek bij de plaatselijke Spar, de duofiets wordt vanuit Knippenborg Fietsen uitgeleend. De uitleen is gratis.

In Zieuwent zijn vrijwilligers beschikbaar om mee te fietsen op de duofiets
De duofiets (met elektrische ondersteuning) is een fiets met 2 zitplaatsen naast elkaar. Zo kan bijvoorbeeld een kleinkind met z’n opa op pad. Of een echtpaar, waarvan één van de partners niet meer zelfstandig kan fietsen. Daarnaast zijn er in Zieuwent ook zo’n 8 vrijwilligers die kunnen meefietsen op de duofiets. Bijvoorbeeld als iemand een rondje wil fietsen, maar op dat moment niemand heeft die mee kan op de duofiets. Hiermee stimuleert de gemeente niet alleen het meedoen in de maatschappij maar het ook in beweging zijn.

Hoe werkt de uitleen in Zieuwent?
Voor de duofiets in Zieuwent heeft Schoppensnieder Multimedia uit Zieuwent een online reserveringssysteem ontwikkeld. De rolstoel is via een agenda bij de Spar te reserveren.

Vindt u het leuk om te komen kijken bij de opening in Zieuwent? Dan bent u natuurlijk van harte welkom!