Een foto van Zieuwent
Nieuws

MobielGedeeld, ook als u geen rijbewijs heeft

9 november 2016

logo-zz-en-mg

Zieuwent heeft sinds september een volledig elektrische auto van MobielGedeeld. Mensen met, maar ook zonder rijbewijs kunnen gebruik maken van de auto. De auto staat in Zieuwent, maar ook mensen uit de dorpen rondom Zieuwent kunnen zich aanmelden.

MobielGedeeld: voor mensen met én zonder rijbewijs
Iedereen kan lid worden van MobielGedeeld. Ook als u geen rijbewijs heb. Wilt u ergens naartoe, dan wordt aan de overige leden gevraagd of iemand u kan wegbrengen en/of ophalen. Daarnaast is MobielGedeeld een goed alternatief voor de tweede auto of een mooie aanvulling op het openbaar vervoer. Geschikt dus voor jong en oud! Bovendien biedt het kwetsbare groepen toegang tot betaalbare deur-tot-deur mobiliteit.

MobielGedeeld, ook handig voor ouderen rondom Zieuwent
Ook ouderen met en zonder rijbewijs uit de plaatsen rondom Zieuwent kunnen lid worden. Woont u in Harreveld, Mariënvelde of Lichtenvoorde, neem dan contact op met MobielGedeeld.

Gedeelde kosten
Aan het lidmaatschap zelf zijn geen kosten verbonden. Je betaalt slechts voor het gebruik van de auto. De ritprijzen zijn € 1,10 per uur en € 0,20 per kilometer. Daarmee wordt dat ritje naar de markt in Doetinchem of naar het ziekenhuis in Winterswijk ineens heel betaalbaar. Als je met meerdere passagiers rijdt, deel je de ritprijs met de andere passagiers (split billing). Een vrijwillig bestuurder betaalt uiteraard niet mee.

Actie van Kruiswerk Achterhoek
Leden van Kruiswerk kunnen een gratis pas aanvragen met € 12.50 aan starttegoed. Met dit starttegoed kunnen bijvoorbeeld ouderen zonder rijbewijs MobielGedeeld gratis uitproberen. Zo zijn ze veel minder afhankelijk van familieleden of bekenden die nu vaak als taxichauffeur fungeren.

Inschrijven en meer informatie
Inschrijven kan via www.mobielgedeeld.nl/inschrijven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met MobielGedeeld via telefoon (024) 82 00 321 of e-mail: info@mobielgedeeld.nl. Je kunt ook lokaal contact opnemen via info@zonnigzieuwent.nl