Een foto van Zieuwent
Nieuws

Langer veilig thuis wonen in Zieuwent

27 januari 2019

Meld u aan voor de proef ‘Langer veilig thuis wonen in Zieuwent’ 

In samenwerking met de gemeente Oost Gelre biedt de organisatie Leefsamen Achterhoek kwetsbare personen een unieke kans om gratis deel te nemen aan het project om hen langer en veiliger thuis te laten wonen. Alle 65+ers krijgen een dezer dagen een brief van de gemeente Oost Gelre met een folder waarin alles wordt uitgelegd. Bent u jonger, en valt uw wel in de groep ‘kwetsbare personen’ dan kunt u ook mee doen. Als u mee doet wordt uw huis gratis voorzien van inbraakalarm, paniekknop, inactiviteitsmelders en rookmelders. Deze ‘slimme sensoren’ alarmeren de door u gewenste personen, bijvoorbeeld buren, familie en mantelzorgers in een noodsituatie. De sensoren kunnen eenvoudig worden geplaatst en verwijderd. U heeft echter wel een internetverbinding nodig. Heeft u die niet dan helpt de organisatie u hiermee voor een betaalbaar tarief.

De gratis proef duurt een jaar en hieraan kunnen in Oost Gelre maximaal 125 inwoners meedoen. Na een jaar kunt u kiezen om door te gaan of te stoppen. De kosten zijn dan afhankelijk van het abonnement waarvoor u kiest € 7,50 of € 15,00 per maand. Als u op dat moment besluit om te stoppen, dan moet u de sensoren terugsturen.

U kunt zich tot uiterlijk maandag 18 februari 2019 aanmelden of dat door uw mantelzorger, buren of familielid laten doen. Direct aanmelden kan door uw gegevens in te vullen op www.leefsamen.nl/oostgelre of te bellen naar 040 – 780 06 41. Ook kunt u het aanmeldformulier in de folder invullen en inleveren bij het gemeentehuis van Oost Gelre in Lichtenvoorde of gratis retourneren met de bij de brief gevoegde antwoordenveloppe.

De plaatselijke KBO, Zonnebloem en Zieuwents Belang ondersteunen de actie en hopen hiermee de veiligheid van kwetsbare personen in Zieuwent te vergroten. Hebt u vragen of kent u iemand in de omgeving voor wie dit geschikt zou zijn, neem dan contact op met Leefsamen Achterhoek? Wilt u het liever met een ‘bekende’ bespreken, neem dan contact op met één van de zieuwentse vrijwilligers van de KBO, Zonnebloem of Zieuwents Belang. Zij komen dan langs om u te helpen en de vragen te beantwoorden.