Een foto van Zieuwent
Nieuws

Hoe veilig voelt u zich in Oost Gelre? Doe mee aan een onderzoek naar de veiligheidsbeleving.

24 januari 2018

Voelt u zich ’s avonds wel eens onveilig op straat? Of heeft u wel eens nagedacht over wat er gebeurt als er brand ontstaat in uw woning?         
De vier gemeenten in de Oost-Achterhoek hebben opdracht gegeven voor een onderzoek naar gevoelens van onveiligheid bij inwoners. Aanleiding is het ontwikkelen van nieuw veiligheidsbeleid voor de periode 2018-2022 door de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Deze gemeenten werken intensief samen met de politie. Zij maken eens in de vier jaar samen afspraken over het aanpakken van onveiligheid en het stellen van prioriteiten hierin.

Veiligheidsbeleving

Voor de komende periode hebben de gemeenten afgesproken ook te kijken naar de onveiligheid. Objectief gezien kan een gebied of situatie heel veilig over komen, terwijl een inwoner daar heel anders over denkt  Een voorbeeld is het risico op woninginbraken. Het kan heel goed zijn dat inwoners het risico op een woninginbraak groot inschatten. We willen dat het uiteindelijke veiligheidsbeleid ook aansluit op de veiligheidsgevoelens en – behoeftes van onze inwoners.

Succesverhaal: lokfiets

Een van de succesverhalen uit integraal veiligheidsbeleid van de afgelopen vier jaar is de aanschaf van lokfietsen om de pakkans van fietsendieven te vergroten. Het aantal aangiftes van fietsendiefstallen is regionaal gedaald. De gemeenten vermoeden dat de lokfietsen daarmee te maken hebben.

Doe mee!

Wilt u ook meedoen aan dit onderzoek en woont u in één van vier gemeenten? Vul dan de enquête in via deze link http://bit.ly/2DlkG29(externe link)