Een foto van Zieuwent
Nieuws

Druk bezochte informatieavonden glasvezel

1 november 2016

Vorige week werden in Oost Gelre en in Aalten informatieavonden gehouden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Het waren druk bezochte avonden. Veel bewoners van het buitengebied maakten van de gelegenheid gebruik om vragen te stellen en informatie op te halen. Wethouder Marieke Frank: “Net als de bezoekers op die avonden heb ik zoiets van ‘liever vandaag dan morgen aanleggen’!”

Wethouder Marieke Frank was beide avonden bij Erve Kots en bij ’t Zwaantje aanwezig. Ze benadrukte het belang van glasvezel in het buitengebied, “het is van vitaal belang voor de bedrijvigheid, voor de zorg, voor opgroeiende kinderen, voor iedereen in het buitengebied die aan wil sluiten bij de ontwikkelingen van deze tijd. Wat mij betreft is dat een voorwaarde voor een leefbare en vitale toekomst van ons buitengebied.”

2017 vraagbundeling en aanleg
CIF is de ondernemer die de glasvezel in het buitengebied gaat aanleggen. Begin volgend jaar start de vraagbundeling. Dan kan iedereen zich aanmelden en een abonnement afnemen. Later in het jaar volgt de daadwerkelijke aanleg. De definitieve planning wordt eind november bekend gemaakt. Op de website www.glasvezelbuitenaf.nl staat alle informatie over de glasvezel.

Ambassadeurs kleine kernen
CIF maakt bij de vraagbundeling gebruik van de Dorpsbelangorganisaties. Zij hebben ambassadeurs uit de kleine kernen benaderd om de inwoners enthousiast te maken voor de glasvezel. Dat is heel belangrijk, aldus wethouder Frank: “Uiteindelijk moet wel 50% van de inwoners zich aanmelden en een abonnement afnemen. Iedereen zegt steeds dat dit geen probleem is. Ik ben er zelf ook van overtuigd dat we dat wel halen. Maar in alle voorgaande gemeenten was het toch nog spannend tot het laatst. De ambassadeurs spelen hier een belangrijke rol in.”

Vragen of meer weten?
Wie vragen heeft kan terecht bij de website www.glasvezelbuitenaf.nl. Daar staat ook veel informatie over het belang en de mogelijkheden van glasvezel. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met een afgevaardigde van uw dorpsbelangenorganisatie via info@zieuwentsbelang.nl 
Vragen aan de gemeente kunt u stellen via een mail naar glasvezel@oostgelre.nl of telefonisch naar Brandt Keegstra via 0544-393552.
De powerpointpresentatie van alle 4 avonden kunt u inzien via bijgevoegde link: presentatie-infomarkt-og-aalten-glasvezel

glasvezelkabel