Een foto van Zieuwent
Nieuws

Bestemmingsplan Welkoop vastgesteld.

7 maart 2018

Gisterenavond heeft de gemeenteraad van Oost Gelre unaniem het bestemmingsplan Welkoop als hamerstuk vastgesteld.

Zieuwent kan zich verheugen op veertien woningen voor jongeren op het terrein van de voormalige Welkoop; in Zieuwentse termen ‘de boerenbond’ genaamd. Voor de herontwikkeling van het terrein zijn met hulp van Zieuwents Belang ‘bondgenoten’ gevonden die in het project investeren.

Negen investeerders ondersteunen het plan financieel, waarbij de Welkoop-winkel wordt omgebouwd tot zes appartementen. Ook gemeente Oost Gelre en de provincie Gelderland (subsidie Steengoed benutten) investeren in het plan. De naastgelegen grondstoffen- en opslagloods wordt gesloopt. Op het vrijkomende omliggende terrein komen nog eens zes woningen. De woningen zijn in nabije toekomst te huur en een deel te koop. Er worden 28 parkeerplaatsen aangelegd rond de woningen. Ook de twee kavels (achter het gerealiseerde plan Bongers) worden meegenomen in de ontwikkeling.

Eindelijk gelukt
Wethouder van Uem: “Het is na vier jaar eindelijk gelukt. Het wachten was op de bondgenoten; wel of geen investeerders vinden. Nu kunnen we gas geven.” Volgens Van Uem krijgt een bouwval als een inbreidingslocatie een opwaardering. 
Zieuwents Belang wenst de “bondgenoten” succes met de verdere ontwikkelingen en dankt hen voor de betrokkenheid om de leefbaarheid in Zieuwent naar een nog hoger plan te tillen. 

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien via de volgende link:
bestemmingsplan