Een foto van Zieuwent
Onderwerpen
Klik hierboven om een onderwerp te kiezen

Mobiel Gedeeld

Zieuwent – Sociaal Autodelen pilot

Zonnig Zieuwent en Zieuwents Belang willen u in samenwerking met Mobiel Gedeeld een slimme vorm van mobiliteit aanbieden: Sociaal Autodelen. Binnen het sociale autodeelconcept van MobielGedeeld kunt u zo lang als u wilt zelf auto blijven rijden. Tegelijkertijd kunt u op elk moment beslissen om niet meer zelf te rijden, maar gereden te worden door vrienden, familie of vrijwilligers uit de buurt.
Tevens is het concept de ideale oplossing voor jong en oud met een rijbewijs maar zonder een (2e)auto.

Hoe werkt het?

Bij MobielGedeeld delen gebruikers met, maar ook gebruikers zonder rijbewijs, een deelauto met behulp van een online agenda. De gebruiker die graag zelf rijdt, maakt reserveringen in de agenda en kan de deelauto gebruiken wanneer hij of zij dat wil. De gebruiker die liever gereden wordt, vraagt ritjes aan in de agenda en wordt op de gewenste datum en tijd vrijwillig gereden door een gebruiker met rijbewijs. Deze laatste kan een vriend of vriendin zijn, een vrijwilliger uit de buurt of een lid van de familie dat zich heeft aangemeld als vrijwillig bestuurder.

Surf naar www.mobielgedeeld.nl/animatie voor een korte, informatieve animatie over het concept.

Bij Zonnig Zieuwent staat het gebruik van duurzame energie hoog in het vaandel. Vandaar dat wij Mobiel Gedeeld hebben gevraagd om een elektrische auto in plaats van een benzine auto.

Waarom autodelen bij MobielGedeeld?

  1. Maatwerk – U behoudt uw deur-tot-deur mobiliteit ook als u geen rijbewijs heeft of als u niet graag zelf rijdt. Volledig onder eigen regie, dus uw mobiliteit organiseert u zelf;
  2. Slim – Gebruik maken van een deelauto van MobielGedeeld (of u nu zelf rijdt of gereden wordt) is goedkoper dan zelf een auto bezitten;
  3. Sociaal – Met meerdere gebruikers de auto delen is niet alleen interessant omdat het u minder kost, het is ook meteen een leuke manier om onder de mensen te blijven.

Wat biedt MobielGedeeld?

  • All-in prijzen – Alle kosten van het autorijden zijn in onze tarieven inbegrepen. Brandstof, verzekering, wegenbelasting, etc. We komen zelfs iedere maand de auto van binnen en van buiten reinigen;
  • Veilige auto – Eens per maand controleren we de auto op de belangrijkste veiligheidspunten. Daarnaast zorgen wij dat de auto tijdig wordt onderhouden en wordt voorzien van winterbanden;
  • Gebruiksvriendelijk platform – Via smart phone, tablet en computer heeft u ieder moment van de dag online inzage in de beschikbaarheid van de deelauto en de status van uw gebruik.

 Wat kost het?

Hieronder een prijstabel gebaseerd op de elektrische Volkswagen Up (5-deurs met airco) op basis van single rit (één betalende gebruiker in de auto, pilotperiode tot 31-12-2017):

Volkswagen, E-Up EUR
Prijs per uur 1,10
Prijs per kilometer 0,20

 

In het kader van de pilot geeft MobielGedeeld de eerste 30 aanmeldingen het startsaldo van EUR7,50 bij inschrijving eenmalig cadeau.

Interesse en benieuwd hoe het werkt?
stuur een email met Margret Klein Holkenborg via; info@zonnigzieuwent.nl

Direct aanmelden?
Klik hier om u direct in te schrijven: link inschrijven

Met vriendelijke groet,

Het MobielGedeeld Pilot Team

Foto's

Bestanden

powerpoint presentatie infoavond 6-7-2016 MG-Pilot-INFO-ZW-2.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *